Sami ŞENER
Platform Üyesi
Akademisyen
Erzincan’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Aynı bölümde doktorasını yaptı. Ayrıca, Istanbul İktisadi ve Ticari İİimler Akademisinde işletme bölümünde okudu.
Sakarya, İTÜ, Mimar Sinan Üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü kurdu. 1990 yılında Doçent, 1995 yılında Profesör oldu. Sakarya Üniversitesi Senato üyeliği, Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sosyal İlimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Medipol ve Sabahattin Zaim Üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora dersleri verdi. Doğuş Üniversitesi Sosyoloji Bölüm başkanlığını yürüttü.
İngiltere’nin Sheffield ve Leicester, Amerikanın Iowa Üniversitesinde araştırmalar yaptı. Polonya’nın Lodz Üniversitesiyle Sosyoloji bölümü ile birlikte Çevresel Sanayi Şehirleri’ nin Yeniden Canlanması projesinde çalıştı.
Dünya Bankası ile Sağlık’ta Dönüşüm, Unep-Gef Kurumu ile Biyogüvenlik Kurumsal Yapısı projelerini yürüttü. Safranbolu’da Kültür ve Medeniyet İzleri isimli bir araştırmayı yönetti.
Yönetim, İnsan Kaynakları, Halkla İlişkiler ve Kurumsal Yapılanma Konusunda çok sayıda kamu ve özel kurumlarda projeler yürüttü.
İnsan Kaynakları, Kurum Kültürü, Halkla İlişkiler, Kişisel Gelişim, Değişim Yönetimi gibi konularda Mesleki eğitimler verdi.
Milli Türk Talebe Birliği, Birlik Vakfı, İlim Yayma Vakfı , İnsani ve Sosyal Haklar Derneği , Sosyologlar Derneği gibi sivil toplum kurumlarında yönetici, danışman ve eğitimci olarak görev yaptı.
Sosyoloji-Sosyal Bilimlere Alternatif Yaklaşım, Endüstri Tarihi ve Halkla İlişkiler konusunda ders kitapları kitaplar; Türkiye’de Eğitim, Şehirleşme ve Demografi konularında ders kitabı bölümleri hazırlamıştır. Çok sayıda Türkçe ve ingilizceilmi sempozyuma katılmış, araştırma ve makale çalışmaları hazırlamıştır.
Osmanlı’da Siyasi Çözülme, İşte Amerika, Türkiye’de Gençlik, Yarınlara Hazırlanmak, Başarı Yolunda Yetmiş Kural, Değerler Sosyolojisi isimli yayınlanmış kitapları vardır. Türkiye’de Sosyal Değişme isimli bir kitabı baskı aşamasındadır. İslam ve Sosyoloji isimli, İngilizceden bir tercümesi bulunmaktadır.