TÜRKİYE'NİN ÜÇLÜ VE GÜÇLÜ ADAMLARI !?
1 Ağustos 2016 günü itibariyle, FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasıyla 70 bin memur açığa alındı veya ihraç edildi. Bunun 3000 kadarı hakim ve savcı, yine 3000'den fazlası da rütbeli asker. Ordu içinde 40 bin civarında rütbeli asker, adliyede 4 bin civarında hakim-savcı ve devlette 100 binin üzerinde FETÖ'cü memur olduğu iddia ediliyor ve eğer benim gibi birisi FETÖ'cü olmuş ise, Türkiye'de 79 milyonun tamamı zan altında kalacaktır.
millivicdan.org - Saltanatın son döneminde; Enver Paşa, Talat Paşa ve Cemal Paşa. (İttihat ve Terakki'nin troykası)
Cumhuriyetin ilk döneminde; Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa ve Fevzi Paşa. (Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki ası ve Ordunun başı)
Günümüz Türkiye'sinde; Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan ve Fethullah Gülen. (Devlet başkanı ve devlete göre iki terör örgütünün liderleri)
ENVER PAŞA (1881-1922): İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin önderleri arasında bulunmuş, 1913'te Bâb-ı Âli Baskını askeri darbesiyle cemiyetin iktidara gelmesini sağlamıştır. 33 yaşında Osmanlı ordularının başkumandan vekili olmuştur. I. Dünya Savaşı'nın yenilgi ile sonuçlanması üzerine, Orta Asya'daki Türk halklarını ayaklandırmak amacıyla gittiği Türkistan'da Bolşeviklere karşı yaptığı bir çatışmada şehit olmuştur.
TALAT PAŞA (1874-1921): Osmanlı Hürriyet Cemiyeti kurucu lideri ve İttihat ve Terakki önde gelen liderlerinden olup, Bâb-ı Âli Baskınından sonra Enver Paşa ve Cemal Paşa ile birlikte Üç Paşalar iktidarını oluşturmuştur. Savaşın kaybedilmesinden sonra İttihat ve Terakki Cemiyeti'ni feshedip Cemal ve Enver Paşa'larla birlikte ülkeyi terk etti. 1921 yılında Berlin'de bir Ermeni tarafından şehit edildi.
CEMAL PAŞA (1872-1922): İkinci Meşrutiyet döneminde İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin üç liderinden biridir. I. Dünya Savaşı'nda Filistin Cephesi'nin komutanı olarak görev yaptı. Cemal Paşa, Tiflis'te Ermeniler veya Rus Gizli Servisi tarafından şehit edilmiştir.
MUSTAFA KEMAL PAŞA (1881”“1938): Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve önderidir. Türk inkılaplarının öncüsüdür. Türk Orduları Başkomutanı olarak Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki başarısından dolayı 19 Eylül 1921 tarihinde "Gazi" unvanını almış ve mareşalliğe yükselmiştir. Cumhuriyet Halk Fırkası'nı kurmuş ve ilk genel başkanı olmuştur.
Şam'da, 1906 Ekim ayında Binbaşı Lütfi Bey, Dr. Mahmut Bey, Lüfti Müfit (Özdeş) Bey ve askerî tabip Mustafa Cantekin ile 'Vatan ve Hürriyet' adlı bir cemiyeti kurduktan sonra Selânik'e gitti. Orada cemiyetin şubesini açtı. Daha sonra 1907'de 3.Ordu'ya kurmay olarak atanıp Selânik'e vardığında 'Vatan ve Hürriyet'in şubesinin İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne ilhak edildiğini öğrendi. Kendisi de 1908 Şubat ayında İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne üye oldu (Üye numarası: 322).
İSMET PAŞA (1884-1973): Cumhuriyetin ilanından sonraki Türkiye'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı. Lozan Antlaşması'nı imzalamış, birçok defa başbakanlık görevini üstlenmiştir.
FEVZİ PAŞA (1876”“1950): Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci mareşali, ilk milli savunma bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk genelkurmay başkanıdır.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN (d.1954): Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı. 2003-2014 yılları arasında 11 yıl başbakanlık yapmıştır. 14 Ağustos 2001'de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve partinin genel başkanlığına seçildi. Parti, girdiği ilk seçimler olan 2002 genel seçimlerinde %34,4'lük oy oranı ile Abdullah Gül'ün başbakanlığında 59. hükûmeti kurarken, siyasi yasağı süren Erdoğan seçimlere girememişti. 9 Mart 2003'te gerçekleştirilen ara seçimlerinde Siirt milletvekili olarak meclise girdi. 14 Mart 2003'te başbakanlık görevine geldi. 2014'te yapılan seçimlerde aldığı %51,8'lik oy oranıyla cumhurbaşkanı seçildi. 15 Temmuz 2016 akşamında gerçekleşen kısmi askeri darbeyi halk ve polisin desteğiyle atlattı.
ABDULLAH ÖCALAN (d.1949): PKK'nın kurucu lideri. Kenya Nairobi'de yakalanarak 15 Şubat 1999 günü Türkiye'ye getirildi. 29 Haziran 1999'da "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçuyla idama mahkûm edilse de, Avrupa Birliği uyum yasaları gereğince cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır.
Kimilerine göre Kürt meselesi, gerçekte PKK terör sorununun sulh ile çözümü doğrultusunda 2009'da başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ve demokratik açılımın devamında, 16 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazete'de 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun' yayımlanmıştır.
Çözüm süreci ve çatışmasızlık ortamı, 11 Temmuz 2015'de KCK'nın su barajlarını gerekçe göstererek ateşkesi bitirdiğini ilan etmesiyle sona ermiştir.
PKK'nın Türk siyasetindeki legal temsilcisi görülen HDP, 7 Haziran 2015 seçimlerinde % 13.1'lik oy oranına ulaştı. 29 Aralık 2015 günlü Habertürk gazetesinin haberine göre, PKK'lı terörist sayısı 30 bini aşarken, bunun 4 bin kadarı kır ile kent arasında geçiş yapabilecek şekilde hazır bekletilmiştir.
PKK ile ilişkili her kademeden devlet memuru sayısı henüz tam bilinmiyor, bunlara yönelik ihraçlar şimdilik başlamadı.
FETHULLAH GÜLEN (d.1941): İmam, vaiz ve cemaat lideri. 28 Şubat 1997 sürecinde Amerika'ya gitti.
2011 Haziran genel seçimlerine kadar AKP hükümetini destekledi. Bu seçimlerde istediği milletvekili sayısı verilmeyince desteğini çekti. 7 Şubat 2012 MİT başkanı meselesi ile kapalı kapılar ardında savaşı başlattı. Dershanelerin kapatılmasına cevabını, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde, mevcut yolsuzlukları da kullanarak hukuk darbesi olarak verdi. Böylece açık savaş başlamış oldu. 28 Ekim 2015 yılından beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almakta, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) lideri olmakla suçlanmaktadır. 15 Temmuz 2016'da Pensilvanya'dan Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan takipçilerine verdiği emirle Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıkmak için bir darbe girişiminde bulunduğu ifade edilmektedir. Darbe girişimcilerinin okutturdukları bildirilerinde, AKP hükümetinin yanlış PKK ve Suriye politikaları gerekçe olarak gösterilmiştir.
1 Ağustos 2016 günü itibariyle, FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasıyla 70 bin memur açığa alındı veya ihraç edildi. Bunun 3000 kadarı hakim ve savcı, yine 3000'den fazlası da rütbeli asker. Ordu içinde 40 bin civarında rütbeli asker, adliyede 4 bin civarında hakim-savcı ve devlette 100 binin üzerinde FETÖ'cü memur olduğu iddia ediliyor.
BU SATIRLARIN YAZARINA GELİNCE:
Türkiye'nin 2 büyük meselesi olan;
1- Kürt demeyeceğim, PKK terör meselesi ile;
2- Folklorik tarikat demeyeceğim, siyasi ve ekonomik rantın ön planda olduğu tarikat ve cemaat yapılanmalarına dair, kısaca CEMAAT terörüne ait görüşlerim alıntı olmayıp, yukarıda olduğu gibidir. Kendimce bir analizi, verileri derleyerek oluşturdum. İslam alemini tesiri altına alan BOP dahil bütün bu hadiseler, yıllardır kafamı kurcalayıp durmakta...
Devlet baba benim FETÖ'cü olma ihtimalimden (!) dolayı memuriyetten açığa aldı.
Eğer benim gibi birisi FETÖ'cü olmuş ise, Türkiye'de 79 milyonun tamamı zan altında kalacaktır.
Ben de bu vaziyet neticesinde hükümet anaya sığındım!
Kaynanam ve annem ile birlikte Armutlu'da bir köyde zorunlu tatil yapıyorum. Hadi hayırlısı”¦
Bu iftira ve neticesi, asla hakketmediğim bir şeydi. Müsebbipleri ile dünyevi ve uhrevi adaletin huzurunda HESAPLAŞACAĞIZ.